PROGRAMA


 

Hora Activitats
08.00 a 08.45 Recepció i entrega de documentació
09.00 a 10.30 Taula 1. "El futur en el present"

Telemedecina, e-salut i e-pacient
Salut digital
Model 2.0 en l'Atenció Integrada a Catalunya
  • Albert Ledesma Castelltort. Director del Pla Interdepartamental d'Atenció i Interacció Social i Sanitària. Departament de Presidència Generalitat de Catalunya (PIAISS)

La meva salut
Modera: Montserrat Teixidor Freixa. Degana Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya.
10.30 a 10.45 Acte Inaugural
10.45 a 11.00 Videoconferència a càrrec de: Amb la col·laboració Grup TIC AIFiCC
11.00 a 11.45 Descans. Esmorzar
11.45 a 13.30 Taula 2. "Infermeria i les TIC"

Plataforma Salut + Social
Plataforma Pediatria als Pirineus
La consulta virtual
Infermeria a les Xarxes
  • Rosa Pérez Losa. Blogger. Grup d'Innovació i Tecnologia del Col·legi d'Infermeria de Barcelona

L'atenció no presencial, un nou model de relació amb les persones
  • Assumpció González Mestre. Cap del Programa Pacient Expert Catalunya®. Programa de prevenció i atenció a la cronicitat de Catalunya. Departament de Salut

Modera: Eulàlia Juvé Udina. Responsable Corporativa d'Infermeria. Direcció Assistencial Institut Català de la Salut
13.30 a 13.45

Lliurament de premis

Guadalupe Figueiras Novelle, Directora Estratègica d'Infermeria del Departament de Salut

13.45 a 14.15 Conferència a càrrec de:
14.15 Acte de cloenda

Rosa Suñol Sala Rosa Suñol Sala
Rosa Suñol és Directora de l'Institut Universitari Avedis Donabedian de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) des de 1989 i Directora de la Càtedra Donabedian d'Investigació Qualitat de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Coeditora de la revista International Journal for Quality in Health Care des de 1991. Disposa d'una àmplia experiència en el desenvolupament de plans de qualitat i direcció de projectes europeus i espanyols. Ha publicat nombrosos articles i llibres sobre serveis de salut i serveis socials, i ha rebut 6 premis internacionals per articles i treballs de millora de la qualitat.

Jordi Martínez Roldán Jordi Martínez Roldán
Jordi Martínez Roldán va néixer a Barcelona el 1967. Llicenciat en medicina i cirurgia per la UAB, va treballar 5 anys com a metge de capçalera tant en l'atenció primària i especialitzada. Des de llavors, ha estat al capdavant de diferents equips i projectes de desenvolupament d'innovacions tecnològiques i de les TIC en el sistema sanitari. Va ser director de l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès i després de l'Hospital General de Catalunya. És expert en el maneig clínic, tractament crònic del pacient, la qualitat de la salut, gestió de processos, l'atenció integrada i les tecnologies relacionades amb ells. És Executive Màster en Direcció d'Organitzacions Sanitàries. Ha estat consultor d'empreses de tota la cadena de valor en àrees relacionades amb l'assistència sanitària i les noves tecnologies. Ara dirigeix el departament d'innovació de la Fundació TicSalut, amb l'objectiu de fer del sistema sanitari de Catalunya un model per a altres sistemes sanitaris europeus.

Albert Ledesma Castelltort Albert Ledesma Castelltort
Albert Ledesma és metge de capçalera, especialista en Medicina Familiar i Comunitària.
Actualment és Director del Pla interdepartamental d'atenció i interacció social i sanitària. Departament de Presidència. Generalitat de Catalunya, des de març de 2014.
És Responsable del Programa de prevenció i atenció a la cronicitat. Departament de Salut, Generalitat de Catalunya, des de novembre de 2011 fins a febrer de 2014.
També és Soci Fundador de la primera entitat de base associativa de Catalunya, l'Equip d'Assistència Primària Vic, SLP, que gestiona els serveis d'atenció primària de l'àrea bàsica Vic-2.

Oscar Solans Fernández Oscar Solans Fernández
Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i especialista en Medicina de Família i Comunitària per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en gestió d'Institucions Sanitàries per la UAB. Postgrau en qualitat i Màster en gestió sanitària en Atenció Primària.
Ha treballat com a metge de família durant 6 anys en diversos centres de l'Institut Català de Salut i com a adjunt d'urgències a Hospital General Catalunya i 061. Plaça en propietat a ICS. A partir de l'any 2001 fins al 2007 inicia tasques en gestió com a director de l'Equip d’Atenció Primària de Cerdanyola-1, posteriorment Direcció del Servei d'Atenció Primària de Cerdanyola-Ripollet de l'ICS en el període de 2007-2012. Va gestionar la unificació territorial dels dos Serveis d'Atenció Primària del Vallès Occidental i dirigir el Servei d'Atenció Primària del Vallès Occidental de l'ICS durant dos anys (2012-2014). Durant aquest període de temps a liderat diversos projectes tecnològics com la posada en marxa de sistemes de visita no presencial amb enviament de proves complementàries i altres documents per mail i SMS integrats a l'estació clínica e.cap amb implantació a tota l'atenció primària de l'ICS . També és l'Investigador Principal del projecte APOF: projecte de coordinació assistencial entre oficines de farmàcia i atenció primària amb telemonitorització de diversos processos assistencials amb integració de dades en les estacions clíniques de tots dos sistemes. El projecte s'ha implantat a tot el territori del Vallès Occidental Est i guanyador de diversos premis d'investigació a destacar primer premi d'innovació en Atenció Primària pel Departament de Salut i la CAMFIC (2006).
Des de febrer de 2014 fins a l'actualitat nova etapa en TIC Salut com a responsable de l'àrea funcional de la Història Clínica Compartida de Catalunya i de la Carpeta Personal de Salut de Catalunya (Cat@Salut La Meva Salut) fins a l'actualitat.
Informació adicional: https://es.linkedin.com/pub/solans-oscar/75/530/307

Montserrat Teixidor Freixa Montserrat Teixidor Freixa
Montserrat Teixidor Freixa (FANN) és Infermera de Santa Madrona, professora i investigadora en Ciències infermeres.
Va néixer a Vic, és Diplomada en Infermeria, Llicenciada en Antropologia Social i Cultural per la Universitat de Barcelona, Diplomada per l'IESE de la Universitat de Navarra, És llicenciada en Antropologia Social i Cultural i Màster Oficial en Gestió per l'UB. És especialista en anestèsia, reanimació, quiròfan i urologia. Realitzà diversos cursos clínics, de supervisió i direcció d'infermeria, així com estades d'estudis i formació a hospitals de Barcelona i a l'Hospital Clínic de Munic i al Quebec.. Ha realitzat el Programa de Desenvolupament de Directius de l'Institut d'Estudis Superiors d'Empresa (IESE). Va treballar com infermera, supervisora i dirigí la infermeria del Centre Sanitari de Litiasis Renal de la Fundació "la Caixa".
És degana del Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya, Vicepresidenta en representació d'Espanya de la xarxa europea PRAQSI (Réseau Multinational de Recherche et Refletion a partir de la Pratique Quotidienne des Soins Infirmiers" amb seu a Paris, i Advisory Member de Fine Europa (Federació d'Infermeres Docents Europees).
Ha estat directora de l'Escola Universitària d'Infermeria Santa Madrona (1987-2010). Durant la seva trajectòria professional ha treballat en els àmbits assistencial - planta de maternitat, medicoquirúrgica, reanimació, de supervisió de l'àrea quirúrgica de la Clínica Santa Madrona i en càrrecs de responsabilitat en planificació i organització planificació i remodelació de l'àrea quirúrgica de la Clínica Santa Madrona, I directora del Centre Sanitari de Litiasi Renal de la Fundació "la Caixa".
La Sra. Teixidor ha estat presidenta del Consell Assessor d'Infermeria del Departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya. Entre d'altres activitats és membre del Comitè d'experts "Fondation par la Recherche en Soins" (FORESO) amb seu a Lausana i ha estat titular de dos programes Leonardo da Vinci de la Unió Europea, i experta per la Universitat Autònoma de Barcelona en un Leonardo da Vinci III, ha estat membre del patronat de la Fundació IRSI/CAIXA i ha presentat diverses ponències i comunicacions a congressos, nacionals i internacionals. Ha participat a nombrosos cursos, seminaris i és autora de nombroses publicacions i recerques.
La professora Teixidor ha estat, professora, directora (1989-2009) del Màster en Administració i Gestió en Cures d'Infermeria i presidenta de la comissió d'avaluació dels treballs de recerca del Màster, de l'EUI Santa Madrona i l'UB.; professora i directora dels cursos de postgrau Infermeria i VIH/SIDA una visió global i humanista; El Rol de la Infermera en l'`àmbit sociosanitari: ajudant a viure a les persones en situació de dependència i de Teràpies naturals: intervencions autònomes d'infermeria.
La Sra. Teixidor va rebre l'any 1994 el premi a la millor professional de la Sanitat atorgat per la Fundació PROMÈDIC, l'any 2007 el premi Sta. Madrona de l'associació d'exalumnes de l'Escola Sta. Madrona, la medalla d'or de l'Associació Catalana d'Infermeria i l'any 2008 el guardó "A prop teu" del Col·legi d'Infermeria de Barcelona.
La Sra. Teixidor l'any 2010 ha estat nomenada membre de l'Acadèmia Americana d'Infermeria (FAAN).

Alba Brugués i Brugués Alba Brugués i Brugués
Alba Brugués és Diplomada en infermeria por la universitat de Barcelona des de l'any 1991.
És "Màster en lideratge i gestió dels serveis d'infermeria" i "Màster en gestió d'equips i serveis sanitaris a l'atenció primària". També ha cursat els estudis de "Postgrau en lideratge de les organitzacions de salut" i "Diploma de gestió de la qualitat a l'atenció primària de salut". Actualment treballa com a Adjunta a la Direcció-gerència del CASAP- Castelldefels Agents de Salut , i ha estat Directora de Cures de l'Institut Català de la Salut (ICS), Adjunta a la Direcció a l'ABS de St. Martí de Barcelona. També ha treballat com a infermera assistencial d'Atenció Primària a la Direcció Atenció Primària de l'Anoia i com a infermera del servei d'urgències a l'Hospital "Prínceps d'Espanya".
És Directora i docent del programa formatiu "Fonaments conceptuals" de residents IFiC i ha publicat i fet ponències relacionades amb la especialitat d'Infermeria Familiar Comunitària, Gestió i lideratge i Gestió Infermera de la Demanda Immediata.

Immaculada Malé Pegueroles Immaculada Malé Pegueroles
Imma Malé és Diplomada en Infermeria per la Universitat de Barcelona. EUI de l'Hospital del Mar i Infermera Especialista en Infermeria de Salut Mental.
Treballa a l'Equip d'Atenció Primària Mataró-7 (Servei d'Atenció Primària Barcelonès Nord i Maresme, de l'Institut Català de la Salut) i és Referent de Tabaquisme (del Programa d'Atenció Primària Sense Fum), Referent de Ferides i de Salut Mental.
Màster en Gestió i Metodologia de la Qualitat Assistencial i Màster en Direcció de Serveis Integrats de Salut (ESADE).
També ha cursat estudis de Postgrau d'Infermeria Psiquiàtrica i Salut Mental (EUI Sant Joan de Déu), Postgrau en Metodologia d'Avaluació i Millora de la Qualitat Assistencial (Fundació Avedis Donabedian, UAB) i Postgrau en Autoformatiu per a Diplomats en Infermeria (CADI) (Institut d'Estudis de la Salut).
Ha treballat com a infermera assistencial al Consorci Sanitari del Maresme, als serveis de Medicina Interna, Cirurgia, COT, Serveis Especials d'Urgències i UCI. Posteriorment, durant 5 anys, a la Unitat d'Aguts de Psiquiatria i Salut Mental.
Ha estat Delegada comarcal del Maresme, Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona (renúncia per trasllat laboral a la Comunitat Autònoma de l'Aragó).
Ha desenvolupat tasques de gestió com a directora d'Infermeria els anys 2005 i 2006, i ha passat després a l'Atenció Primària com a infermera assistencial, fins a l'actualitat.
Docent, entre d'altres, en el Màster de Cures Pal·liatives ICO, UVIC i UB, Mòdul de Qualitat, i docent en temes de prevenció i tractament del Tabaquisme.
Investigadora principal i coordinadora d'equips investigadors en diversos projectes multicèntrics i ha guanyat, entre d'altres premis, dues Beques per a la Recerca d'Infermeria atorgades per la Filial del Maresme de l'ACMCB, el Col·legi Oficial d'Infermeria de Barcelona, el Consorci Sanitari del Maresme i el Grup BCGEST.
Ha estat cofundadora del Grup Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) de l'Associació d'Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFiCC), i n'és coordinadora.
Perfil a twitter: @ImmaMalePe
Correu de contacte: gruptic@aificc.cat

Pere Anglas Pere Anglas
Pere Anglas és actor, guionista i director i autor de teatre. Ha dirigit a la Sala Beckett i a Sitges Teatre Internacional. És autor d'una desena d'obres, entre les quals destaquen Confidències (1998), Soledat (2001), Càmping (2011), Carles & Belisa (2014) i les versions musicals de Ventafocs (2012) i Robinson Crusoe (2012). Ha estat dialogista de la sèrie de TV3 El cor de la ciutat i cap de guionistes del programa infantil de TVE Los Lunnis. Com a actor, ha estat dirigits per Sergi Belbel, Calixte Bieito, Ferran Madico, Konrad Zschiedrich, Ricard Salvat i Philip Howard, entre d'altres, en obres de Miller, Txèkhov, Shakespeare, Havel, Espriu i O'Neill. També és lletrista i autor de teatre musical. Més informació a: www.pereanglas.com

Jordi Baucells Lluís Jordi Baucells Lluís
Jordi Baucells Lluís és Grau en multimèdia i comunicació per la UOC. Ha exercit durant 25 anys en llocs de responsabilitat en l'àrea de Sistemes d'Informació de l'ICS, primer dins la Direcció d'Atenció Primària de les Terres de l'Ebre i actualment com a Cap de la Direcció de Sistemes d'Informació de la Gerència Territorial de les Terres de l'Ebre. Aquesta direcció dóna serveis tant de sistemes, com de suport o de desenvolupament d'aplicacions. És precisament en aquesta àrea en la que hem destacat en el desenvolupament d'aplicacions web i mòbils que milloren la feina dels professionals, la informació als usuaris, la qualitat assistencial i també, donat que és un àrea amb diferents proveïdors públics i concertats, la coordinació entre nivells i proveïdors.

Ester Gavaldà Espelta Ester Gavaldà Espelta
Ester Gavaldà és Diplomada Universitària en Infermeria per la URV, té diversos postgraus d'Atenció Primària i és Màster en Gestió GESSAP per la UB.
Des de fa 3 anys és adjunta de l'EAP d'Amposta i des de fa 2 anys i compagina aquesta responsabilitat amb el càrrec d'Adjunta al SAP de Terres de l'Ebre, amb 11 EAPs gestionats tots per l'Institut Català de la Salut. El territori disposa d'un equip en Sistemes d'Informació molt alineat amb els projectes actuals i han pogut desenvolupar diverses aplicacions informàtiques que els ajuden a desenvolupar la feina del dia a dia de la infermeria d' AP, tenir una bona coordinació amb els diversos serveis i proveïdors i posant al pacient al centre del sistema sanitari.

Meritxell Feixes Betriu Meritxell Feixes Betriu
Meritxell Feixes Betriu és Diplomada en Infermeria per l'Escola Universitària d'Infermeria de la Universitat de Lleida des de l'any 1998). Ha treballat com a infermera assistencial a l'EAP de La Seu d'Urgell, posteriorment als Centres de Salut del Servei Andorrà d'Atenció Sanitària i durant l'any 2009 fins al juny de 2010 va desenvolupar les tasques d'Adjunta a Direcció de l'EAP de La Seu d'Urgell. Des d'aleshores fina a l'actualitat ocupa el càrrec d'Adjunta a direcció de la SAP Lleida Nord, Gerència Territorial Alt Pirineu i Aran de l'Institut Català de la Salut i Responsable de Formació de la mateixa G.T.
Actualment esta cursant el Màster de Direcció d'Institucions Sanitàries de la Universitat Autònoma de Barcelona. Gener- Desembre 2015 i ha realitzat estudis de Postgrau en Intervenció i Conducció de grups en educació per a la Salut. EUI de la UDL (1999-2000), Curs Autoformatiu per a Diplomats en Infermeria (CADI 1) . Les Heures- Universitat de Barcelona- Institut d'Estudis de la Salut (2001), Societat i Desigualtats : Cooperació amb col·lectius vulnerables. EUI Sant Joan de Déu (2002), Promoció i Educació per a la Salut. EUI de la Universitat de Lleida (2003-2004), Curs Autoformatiu per a Diplomats en Infermeria (CADI 2). Universitat de Barcelona(2010-2011)
Ha estat docent el curs "Actualització en Urgències per a l'atenció primària" realitzat per la Gerència Territorial de l'Alt Pirineu i Aran de l'ICS i docent en el curs " Com treballar l'acreditació i els plans de qualitat" realitzat per la Gerència Territorial de l'Alt Pirineu i Aran de l'ICS.
Correu de contacte: mfeixes.pirineu.ics@gencat.cat

Antonia Parra Antonia Parra
Antonia Parra De La Cruz és infermera pediàtrica i treballo a l'Equip d'Atenció Primària de La Seu d'Urgell, a la Direcció d'AP Alt Pirineu-Aran.
Creu que les TIC són una eina important per "apropar la salut a la població" i que són el "vehicle de comunicació" entre professionals i usuaris.

Mercè Abizanda González Mercè Abizanda González
Mercedes Abizanda González és Llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, Especialista en Medicina Familiar i Comunitària i Especialista en Obstetrícia i Ginecologia. És Diplomada en Geriatria, Máster en "Direcció en Serveis Integrals de Salut", "Expert universitari en Gestió de la Cronicitat" i Máster de "Avaluació sanitària i accés al mercat (fármaco-economia).
Va començar a treballar a PAMEM al 1993, desenvolupant tasques, primer assistencials i desprès, a partir de 2003 tasques de gestió, com a directora de un equip d'atenció primària, posteriorment de direcció de sistemes d'informació i direcció assistencial. Actualment son la directora de sistemes d'informació i gestió clínica.
Té experiència docent a l'àmbit universitària i extra-universitari, en temes relacionats amb l'atenció primària i la obstetrícia i ginecologia i ha participat com autora en articles tant de revistes nacionals com internacionals, així com en llibres i cursos nacionals.

Silvia Roig del Valle Silvia Roig del Valle
Sílvia Roig és Infermeria (EUI Gimbernat 1996-1999). És Màster en Prevenció i Tractament del Tabaquisme, Màster Interuniversitari en Recerca i Innovació en Cures Infermeres. Ha cursat estudis de Postgrau en Infermeria Comunitària, Postgrau en Emergències i Cures Intensives CADE: Postgrau en Cures d' Infermeria en Atenció.
Treballa com a Infermera en Atenció Primària de Salut a PAMEM des de juny de 2003. És Referent en tabaquisme i desenvolupa la consulta especialitzada en deshabituació tabàquica, implicada en projectes de Salut Comunitària i responsable en pacient expert en MPOC en el seu centre. Ha participat com a membre del projecte Infermeria Innova de PAMEM i en el projecte Lean.
Actualment participa en un concurs d'emprenedoria "Open Thinking" de la EUI Gimbernat. I en l'àmbit de la docència, col·laboració en la unitat docent com a professora de PAT (Pla d' acció Tutorial) als alumnes de Grau de l'EUI Sant Joan de Déu.
Les principals àrees d' interès estan enfocades en les cures del pacient crònic, la innovació i la creativitat en el camp de la salut, la deshabituació tabàquica i la salut comunitària.

Més detalls: https://es.linkedin.com/pub/sílvia-roig/3a/3b1/7a6

Rosa Pérez Losa Rosa Pérez Losa
Rosa Pérez és Diplomada en Infermeria i Llicenciada en Antropologia. Treballa en Coordinació d'emergències.
És Màster en Educació per a la Salut, Doctoranda en llenguatge audiovisual en educació per a la salut.
Pertany al grup d'Innovació i Tecnologia del Col·legi d'Infermeria de Barcelona.
És docent universitària de postgrau en urgències i emergències i també docent universitària en matèria d'innovació, tecnologia i salut 2.0.
Responsable de la secretaria de divulgació de la Societat Espanyola de Medicina d'Emergències.
Coorganitzadora, juntament amb Salvador Casado, de la Jornada de #videosysalud.
Editora i creadora de contingut audiovisual d'educació per a la salut en www.elblogderosa.es

Assumpció González Mestre Assumpció González Mestre
Assumpció González és Diplomada universitària en infermeria per la Universitat de Barcelona, màster en comunicació empresarial i tecnologies digitals per la Universitat Pompeu Fabra i màster en direcció d'institucions sanitàries per la Universitat Autònoma de Barcelona. Va iniciar la carrera professional com a infermera d'atenció primària a l'Institut Català de la Salut i va exercir diversos càrrecs de responsabilitat en aquesta institució. Guardonada amb la Medalla Trueta 2015 al mèrit sanitari.
És cap del Programa Pacient Expert Catalunya des de la creació, i ha participat activament en la posada en marxa del Programa de prevenció i atenció a la cronicitat de Catalunya, com a responsable de la línea estratègica de l'autoresponsabilitat dels pacients i cuidadors i foment de l'autocura. Així mateix, és membre del Comitè Operatiu del Pla interdepartamental d'atenció i interacció social i sanitària, com a responsable de la línea estratègica relacionada amb el desenvolupament de l'atenció integrada centrada en les persones.
Ha participat en diversos fòrums i grups de treball d'àmbit nacional i internacional dirigits al disseny de polítiques i estratègies en el camp de l'autocura. És vicepresidenta, com a representant del Departament de Salut, del Comitè Operatiu de la Xarxa d'Escoles de Salut per a Ciutadans del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

Eulàlia Juvé Udina Eulàlia Juvé Udina
Maria Eulàlia Juvé és diplomada en Infermeria (1990) i està especialitzada en cures al pacient en trasplantament pel National Cancer Institute (UK) (1992). A més, té la formació següent: màster en infermeria medicoquirúrgica (1996), diplomada en Investigació Qualitativa en Ciències de la Salut (2003), formada en el Programa de lideratge i economia sanitària de la Universitat de Berkeley (2006), Màster en Gestió de Serveis d' Infermeria (2009) i doctora en Ciències Infermeres (2012).
L'any 1990 va iniciar la seva carrera professional a l'Hospital de Bellvitge i a l'Hospital Duran i Reynals com a infermera assistencial en la prestació de cures a malalts hospitalitzats a Medicina Interna, Hematologia, Pneumologia, Digestiu, Reanimació Postquirúrgica i Cures Intermèdies. Fins al 1996 va desenvolupar funcions d'infermera assistencial i clínica en serveis d'Oncologia, Hematologia i Teràpia Intensiva.
Entre els anys 1997 i 2004, també a Bellvitge, va treballar com a infermera de suport a la gestió per al desenvolupament d'estàndards de cures; en el Programa de qualitat, formació continuada, sistemes d'informació i finalment, gestió del coneixement i de la recerca. Des de 2005 és infermera adjunta a la Direcció de l'ICS; responsable del Projecte COM_VA, d'avaluació de la competència professional; del Programa d'harmonització d'estàndards de cures (ARES), de la implantació de l'Estació de treball d'infermeria (història clínica electrònica) als vuit hospitals de l'ICS, a l'Institut Català d'Oncologia, als hospitals de Gestió de Serveis Sanitaris (Lleida), al Parc Sanitari Pere Virgili (Barcelona), la Fundació Sant Hospital (La Seu d'Urgell) i al Parc Sanitari Martí i Julià (IAS Girona).
Actualment és Responsable Corporativa d'Infermeria a la Direcció Assistencial de l'Institut Català de la Salut.
Al llarg d'aquests anys, ha publicat diversos llibres i múltiples articles en revistes científiques nacionals i internacionals. És professora associada de l'Escola d'Infermeres de la Universitat de Barcelona i cap del Grup de Recerca Infermera de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL).

Joan Pera Joan Pera
Joan Pera és un actor català de cinema i teatre. També treballa com a director i actor de doblatge. Ha treballat tota la seva vida per a l'espectacle, gran part d'ella per al teatre, gairebé sempre dintre del gènere de la comèdia. Entre els seus èxits destaca el paper de nebot de Joan Capri a la sèrie d’humor Doctor Caparrós, medicina general, i la seva interpretació a la comèdia de Neil Simon La extraña pareja, amb l'actor andalús Paco Morán que es va convertir en un autèntic fenomen teatral i va romandre en cartell més de cinc anys; es va acomiadar de la cartellera amb una funció extraordinària al Palau Sant Jordi, de Barcelona. Aquella representació va suposar el rècord Guinness mundial de major nombre d'entrades venudes d'una funció teatral (14.797 espectadors). Després va obtenir un altre èxit professional, de nou al costat de Paco Morán i Àngel Alonso, amb el muntatge La jaula de las locas. El seu últim treball teatral és l'adaptació còmica de Don Juan Tenorio amb Lloll Bertran.
El 2015 li fou concedida la Creu de Sant Jordi "per ser considerat un dels més populars en el món de l’espectacle a Catalunya des d’un sentit de l’humor genuí".

Francesc Garcia Cuyàs Francesc Garcia Cuyàs

Francesc Garcia Cuyàs, és coordinador general de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació del Departament de Salut i responsable funcional de la Història Clínica Compartida de la Generalitat de Catalunya.

És Doctor en Cirurgia General i Digestiva i professor associat del Departament de Cirurgia General de la Universitat Autònoma de Barcelona des de l'any 2002 a la Unitat Docent Germans Trias i Pujol.

Màster per ESADE en Direcció de Serveis Integrats de Salut (DSIS), ha estat Cap de la Secretaria Tècnica i Sistemes d'Informació de la Direcció Gerència de l'Institut Català de la Salut des del març del 2011 fins al març 2012.

També ha estat Director del projecte Argos a l'Hospital Germans Trias i Pujol i Adjunt del Servei de Cirurgia del mateix hospital.

Lupe Figueiras Lupe Figueiras

Lupe Figueiras, infermera. Des de fa 30 anys es dedica a la gestió.

Actualment està com a responsable de la Direcció Estratègica d'infermeria del Departament de Salut. Anteriorment ha estat Cap d'Àrea d'Infermeria i processos assistencials de l"ICS. També ha estat de directora de centre, directora d'infermeria i adjunta a direcció de Barcelona Ciutat i Metropolitana Nort.

Pere Vazquez Pere Vazquez

Pere Vàzquez neix a Mataró l’ any 1984, i es forma com a actor a l’ escolar Nancy Tuñón de Barcelona, i al Col•legi del Teatre.

L’ any 2009 es forma com a guionista a la Escac (Escola superior de cinema i audiovisuals de Catalunya), i des de llavors dirigeix varies obres de teatre a la Sala Cabanyes de Mataró, com “L’ habitació del nen”, “Adulteris”, “El curiós incident del gos a mitjanit” i, actualment, prepara “L’ Audiència”.

També dirigeix per encàrrec de l’ Ajuntament de Mataró, el Carnestoltes de la ciutat durant els anys 2011-2014.

Com a actor a participat a molts projectes, com ara “La Ratera”, “La comèdia dels errors”, “Viatge a qualsevol lloc”, “Oliver”, “Morir a Bagdad”, “Els Pastorets de Mataró”, etc.

També es professor de teatre durant molts anys a les escoles Rocafonda, La Llàntia, i actualment a l’ Anxaneta de Mataró.

En el món audiovisual, ha dirigit diferents curtmetratges per la Escac, espots de TV per l’ empresa “La Oca” i “Vins Montserrat”, així com també l’ anunci de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya. També ha sigut realitzador de dos espectacles de la cia. Mag Lari.

Boi Ruiz i García, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya. Boi Ruiz i García, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya

Boi Ruiz i García, bascut a Barcelona l'any 1954.

És doctor en medicina i cirurgia per la Universitat de Barcelona. És també diplomat en gestió hospitalària per l'Escola d'Alta Direcció i Administració de Barcelona.

Format a l’Hospital Clínic de Barcelona en cirurgia ortopèdica i traumatologia, va exercir durant deu anys (1980-1990) en diferents hospitals de la xarxa pública de Catalunya.

Posteriorment, va assumir diverses responsabilitats en la gestió i el govern de centres sanitaris, també de la xarxa pública de Catalunya.

Des de l’any 1995 i fins a l’any 2007 va ser director general de la Unió Catalana d’Entitats Sanitàries i Socials. En aquest període va ser membre del Consell de Direcció del Servei Català de la Salut i va formar part de múltiples comissions i grups de treball, tant d’aquest ens com del Departament de Salut. Des del

2008 fins al 2010 va ostentar la presidència de la Unió Catalana d’Entitats Sanitàries i Socials. En aquesta etapa va ser membre del Consell de Salut de Catalunya.

Té una àmplia experiència en l’àmbit docent com a professor de programes de pregrau i postgrau d'economia de la salut i gestió sanitària a diferents centres acadèmics i universitaris, com la Universitat Autònoma de Barcelona- Fundació Doctor Robert, la Universitat de Barcelona, la Universitat Oberta de

Catalunya, la Universitat Internacional de Catalunya, ESADE i EADA, alhora que ha estat autor de nombrosos articles i treballs publicats en revistes especialitzades.

Ha participat en qualitat d’expert a la Subcomissió de Sanitat i Consum del Congrés dels Diputats per a la Consolidació i Modernització del Sistema Nacional de Salut (1998), en el Grup de treball interdepartamental per a la racionalització i el finançament de la despesa sanitària (Informe Vilardell: 2005) i en el Pacte per la Sanitat 2010 a la Subcomissió de Salut del Congrés dels Diputats.

Ha comparegut en diferents ocasions com a expert en les comissions de Salut del Congrés dels Diputats, del Senat i del Parlament de Catalunya.

Ha estat president de la consultora del sector salut Know-How Advisers des del 2008 fins al 2010 i ha desenvolupat múltiples treballs d'assessoria en la implantació de millores en el sector salut en l'àmbit internacional, alguns d'aquests impulsats per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i el Banc

Iberoamericà de Desenvolupament (BID).

Durant la IX legislatura del Parlament de Catalunya ha estat el conseller de Salut del Govern de la Generalitat. El 27 de desembre de 2012 ha estat nomenat novament conseller de Salut en la X legislatura.

David Bote Paz David Bote Paz

David Bote Paz, mataroní, nascut a Barcelona el 1982. Solter i sense fills, és doctor en Física cum laude per la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona, diplomat en Física Avançada i màster en Lideratge i Comunicació per a la Gestió Política.

En l’àmbit professional, professor de secundària al Sagrat Cor Sarrià des de 2011 i fins a l’actualitat. Ha treballat al Sincrotró ALBA com a tècnic de Radioprotecció (2011) i al Centro de Láseres Pulsados (2010-2011). Al 2008 i 2009 va ser professor de càlcul i àlgebra a la Llicenciatura de Física de la UB.

Ha publicat articles sobre física atòmica i física de radiacions a diferents revistes científiques, i també ha exposat treballs de recerca a congressos tant internacionals com nacionals.

Pel que fa a la seva trajectòria política, és militant del PSC des de 2002. Va estar al capdavant de la Secretaria d’Organització del PSC Mataró entre març de 2012 i març de 2014. És conseller nacional del PSC des de gener de 2015, així com membre local dels socialistes a Mataró.

ESMORZAR

Mini panet de cereals amb fuet
Mini flauta amb pernil
Sàndvitx vegetal de tonyina
Sàndvitx de formatge cremós amb melmelada de tomàquet

Pastís de pastanaga
Muffins de vainilla
Muffins amb xips de xocolata
Brownie
Fruita de temporada
Fruits secs

Mini gotet amb iogurt i muesli
Mini gotet de tiramisú

Sucs de fruita, aigua
Cafè, te
Llet de vaca, llet de soja, llet d'avena
* En cas de necessitats especials, enviar un correu a inscripcions@aificc.cat